Kedvesek!

A következő hetekben megosztanám veletek az olasz utazási naplóm néhány apróbb részletét (személyes részeket természetesen megtartva magamnak), ha nem bánjátok. 😉

Kb. 10 részre kell számítani és igyekszem most kivételesen a „száraz tények” helyett az érdekességeket és a fotókat előtérbe helyezni a posztokban. 😊

Bár nagyrészt fotónapló jellegű lesz ez a z ún. publikus része a naplómnak, de ahogy fent is írtam tényleg azon leszek, hogy azért hasznos és érdekes információval is megspékeljem ezeket a „speciális posztokat”!

Akiket ezek az úgymond érdekességek / személyes tapasztalatok nem érdekelnek nekik bízok benne, hogy legalább a fotók tetszeni fognak! 😊 

Fontos még megjegyeznem egy információt, mert már múlt évben az erdélyi körút után is megkaptam itt az oldalon az egyik kommentelőtől, hogy „ezek hol hazánk kincsei?”, hogy mielőtt valaki támadójelleggel írna ismét, hogy az oldalam névjegyén ez a leírás szerepel a kezdetek óta, hogy:

„Ez az oldal azért jött létre, hogy bemutassam Neked (leginkább) hazánk építészeti kincseit. :)”

Tehát a leginkább szóval meghagytam magamnak azt a szabadságot, hogy néha kicsit másik országok kincseiről is írhassak…😉

No, de most már tényleg irány a FIRENZEI DÓM! 😀

TELJES NEVE:

 Cattedrale di Santa Maria del Fiore

ÉPÜLT:

1296

STÍLUSA:

Gótikus itáliai stílusú épület „némi reneszánsz ízekkel” fűszerezve. 😊

ÉRDEKESSÉG, AVAGY INSTA VS. VALÓSÁG:

Számítottunk mi is arra, hogy hatalmas tömeg várja majd azt, hogy bejuthasson a meseszép dómba, de minden elképzelésünket felülmúlta a valóság…és nem csak a dómnál, hanem az egész városban nagyon sok turista volt, de ez teljesen érthető, mert Firenze gyönyörű!

Aki tömegiszonyos nekik érdemesebb „szezonon kívül” érkezni: tavasszal vagy késő ősszel.

Fotókat készíteni is kihívás, de türelemmel és némi határozottsággal azért nem lehetetlen küldetés.

Személyes „érdekesség”: Nagy vágyam eljutni Dél – Koreába is, de itt Olaszországban kicsit házhoz jött hozzám Korea is ugyanis bármelyik városban járok/ jártunk mindenütt valahogy koreai csoporthoz „keveredtünk” plusz a hotel „szomszédjaink” Szöulból érkeztek így legalább kaptam egy kis ízelítőt abból, hogy hogyan állnak az „idegenekhez” vagy úgy összességében a mentalitásukból.

Távolságtartók ezt teljesen igaz, de ami nagyon meglepett az az volt, hogy a legtöbb helyen az olaszok is azok a turistákkal.

Volt egy kép a fejemben az olaszok vendégszeretetéről, de ez az illúzióm (hangsúlyozom, hogy nem mindenütt), nagyrészt szertefoszlott most, hogy „élesben” benne vagyok a szituációban.

Valahol megértem, hogy ekkora turistatömegtől kilehet égni, de a turizmus az egyik legnagyobb plusz bevételi forrásuk szóval….

Na, de no panasz…boldogság van…a háttérben pedig a Felicita szól szóval ideje táncra perdülni, nem? 😉

*Fotók: saját, friss képek mind. 😊

*További olaszországi fotósétás képekért lessetek majd át néha az evelin_a_muemlekvadasz Instagram oldalamra is.  😉

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .