Cinque Terre-ről az egyik kedves ismerősömtől (aki egyébként kint is él már Olaszországban) hallottam először, innen is köszönöm Rencsi, hogy annak idején meséltél Nekem róla és azt is, hogy meghoztad a kedvem egy naaagy olasz- túrához. 😊

Cinque Terre jelentése: 5 föld.

A Ligur – tenger „simogatását” élvezi mind az 5 települése, amelyek mind felvannak véve az UNESCO VILÁGÖRÖKSÉGI LISTÁJÁRA.

Hatalmas élmény volt végig járni őket!

Ezen a túrán a vonatos megoldást választottuk és korán indultunk, hogy minden településre jusson elég időnk.

Egyébként a vonaton és az állomásokon is nem kicsit sokkolt a tömeg, a helyiek határozottsága az „utazási etikett” tekintetében, de mire Monterosso al Mare-ig értünk addigra már én is felvettem az ideillő stílust…csak nehogy a Tükebusz járatain is így akarjak majd utaskodni…:D

Az állomásokon külön az utasok koordinálásra is vannak biztonságiőrökhöz hasonló dolgozók, akik segítik a viszonylag problémamentes le és feljutást a vonatokra.

A viszonylagot csak azért tettem hozzá, mert engem Levantonál szó szerint úgy lökött fel a vonatra a mögöttem lévő, hogy csak azért nem estem el, mert előttem is rengetegen álltak már.

Plusz érdekesség: a tömeg ellenére is szinte mindenkinek jutott ülőhely és a vonatközlekedés is teljesen jó és sűrűn jönnek a vonatok, amelyeken van légkondi és tiszták mind.

*Az állomásokon a C.T. vonatjegyeddel ingyen tudsz mosdóba menni, ami higgyétek el, hogy igenis kiemelendő tény… 😉

A legnagyobb élmény számomra a  C.T.-i út során a csodás színes házak mellett az volt, hogy végre láthattam, érezhettem, érinthettem a tengert…még most is könnyes lesz a szemem az örömtől, ha erre az útra gondolok! 😊

Hálás vagyok a Sorsnak, hogy ilyen szép helyekre terel…

A tengerpart mellett kóstoltam meg a helyi borok királyát is a Chianti-t is, mert hát mennyire hangulatos (és talán kicsit giccses is tán) már a tenger mellett borozgatni, nem?

(Amúgy extra ritkán iszok alkoholt, szökőévente talán, ha egyszer.)

Érdekesség +1: Az eszpresszó is Monterossoban ízlett a legjobban…de lehet, hogy csak a helyszín varázsa tett elfogulttá az ügyben, mert amúgy Olaszországhoz illően természetesen mindenütt nagyon finom a kávé. #kávéimádó

*Fotók: saját, friss képek mind. 😊

*További olaszországi fotósétás képekért lessetek majd át néha az evelin_a_muemlekvadasz Instagram oldalamra is.  😉

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .