„Sosem kerül pénzedbe, amiért igazán érdemes élni.”

(Szerb Antal)

A Hunfalvy utca éke ez a mesés eklektikus stílusú műemlék villa, amely #éptörti szempontjából is egy izgalmas épület.

Turisták, Szerb Antal rajongók és műemlékvadászok kedvenc „fotózkodási-pontja” is ez az épület, amely olyan híres lakókat tudhatott egykor a magáénak mint: Csók István kétszeres Kossuth – díjas festő és Hunfalvy János akadémikus…és a legendák szerint az Utas és holdvilág regénybéli Ulpius-háza is ez a ház lehetett.

És ha már Szerb Antal akkor kezeket fel, ha Ti is szeretitek az írásait!

Szerb Antal imádta egyébként Budapestet és az épített kincseit is.

Ha valamily’ véletlen okból kifolyólag nem olvastátok volna a „Budapesti Kalauz Marslakók számára” című írását akkor ajánlom elolvasásra, mert zseniális lett!

Ez a link a kalauzhoz vezet el Benneteket:

https://mek.oszk.hu/01700/01717/html/

Esetleg, ha a Budai Várnegyed felé sodorna Titeket a nyári szél akkor pedig mindenképpen sétáljatok le a Hunfalvy utcához meglesni ezt a mesés épületet…én is így fogok tenni, ha arra járok majd.

*Fotók forrása:

~Régi fotó:

Fortepan / Schermann Ákos

~Új fotók:

Google Maps – Google Utcakép (2022 áprilisa).

Previous articleSzövevényes viszonyok és párcsere a Reviczky utcában – avagy a ház, ahol egykoron Babits és Szabó Lőrinc élt
Next articleMagyarország első hangosfilmszínháznak épült mozija – avagy #épsztorik a Pécsi Apolló Mozi épületéről
Mindig mosolygós, folyton álmodozó lány beleveti magát az épsztorik világába, amit meg is akar mutatni a világnak (de Magyarországnak mindenképpen). Mi rossz sülhet ki ebből? :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .