Tudtátok, hogy egy apróbb tornyos épület húzódik meg zöldölelésben a Gyepes – völgy egyik szegletében?

Ez a tornyos épület egykoron vadászkastély/vadászház volt, ma már viszont sajnos a régi fénye igencsak megkopott ennek a különleges épületnek.

Nem csupán elhelyezkedése miatt különleges ez az épület, hanem a színe miatt is.

A zöld, a piros és a sárga színek dominálnak a házon, mely színek mesebeli erdei kiskastéllyá varázsolják a vadászkastélyt, ami valójában inkább vadászház volt.

A házon egy kis tábla mesél Nekünk az épületről egy kicsit.

A tábla alapján 1910-ben épült a vadászház és bizony műemlék jellegű épületről van szó az esetében.

Jó lenne, ha még sok arra járó tudna benne gyönyörködni és nem veszne majd el idővel a semmibe…

Sok potenciál lenne szerintem az épületben, példaként lehetne itt akár pihenőponttól kezdve akár (egy merészet gondolva) egy kisebb alkotóház is.

*Kép forrása:

~ADT.: Erdőgazdaság – Erdőgazdálkodás és Faipar 1982 /4.szám

#épsztoripercek #éptöri #Ivánkapuszta #Arló #IvánkapusztaiVadászház #műemlék #erdészettörténetiemlékek #építettkincsek #műemlékvadász #EvelinAműemlékvadász #vadászházak #vadászkastély #Gyepesvölgy #Magyarország #Óbükk #turizmus #erdeitúrák #Hungary #turism

Previous articleA „Fekete-víziek” temploma, avagy a Csarodai Református templom története
Next articleÉpítészet & Költészet különkiadás sok fotóval illusztrálva: A Keleti Pályaudvar, mint főszereplő Szabó Lőrinc: Budapest című versében
Mindig mosolygós, folyton álmodozó lány beleveti magát az épsztorik világába, amit meg is akar mutatni a világnak (de Magyarországnak mindenképpen). Mi rossz sülhet ki ebből? :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .