Segesvár középkori várnegyede 1999-ben méltán lett a világörökség része.

Gyönyörű történelmi központjában sétálgatva tényleg úgy éreztem, hogy időutazáson veszek részt.

Csodaszép és védett épített kincsei közül mégis a legkevésbé feltűnőbb háza a legturistacsalogatóbb, hiszen egykoron egy legendákkal körbeszőtt életű híres – hírhedt férfi szülőháza volt ez a bizonyos ház.

Biztos ki is találtátok már a címből, hogy ki is lehetett ez a bizonyos férfi…hát, persze, hogy Vlad Tepes vagy ismertebb nevén Drakula Gróf.

Vlad Tepes egykori szülőházában napjainkban (ahogy a nyáron készített fotóimon is látszik) jelenleg egy középszerű étterem működik sajnos…a ház előtt lévő tolongás nem is az étteremnek szól soha, hanem mindenki az egykori rettegett havasföldi fejedelem szülőháza előtt akar szelfizni.

Vlad Tepes szülőház központi helyen található az Óratoronytól nem messze így tényleg nagyon könnyű megtalálni az épületet.

Az Óratorony szinte szomszédsáágban “sárgállik” Vald Tepes egykori szülőháza

A háztól nem messze található Vladról egy mellszobor is, amelynél szintén nagyon sokan fotózkodtak…köztük én is.

No nem csupán azért, mert a vámpírlegendák nagy rajongója vagyok már elég fiatal korom óta (egyébként is Karóbahúzó Vlad inkább szadista volt, mint vérszívó) hanem azért is, mert „gyüttment” pécsiként tudtam, hogy egykoron Vlad is megfordult a mi kis városunkban.

Bizony…bizony… viccesen szoktam is mondani mindig, hogy mindenhol van egy pécsi vagy egy rózsafai szál és hát ebben a történetben az előbbiből akad bőven…utóbbiról MÉG nem tudok, de semmi sem lehetetlen, mert minden út és persze szál is Rózsafára vezet, mint ismeretes.

Készítettem egy kis rövidke videót azzal kapcsolatban, hogy mi is volt pontosan Vlad Tepes „pécsi szála”, ha van kedvetek akkor lessétek meg …úgy gondoltam így szemléletesebb ez a „szál”. #szálszámlálóON

Vladtól híresebb Drakula már csak az őt alakító Drakula Lugosi Béla volt.

Lugosi Béla születésnapja apropóján posztolom ma egyébként ezt a bejegyzést ugyanis 141 évvel ezelőtt az erdélyi Lugoson látta meg a napvilágot Hollywood egykoron ünnepelt magyar sztárja.

A sikerhez vezető útja nem volt akadályoktól mentes, de végül a szakma csúcsára repítette Őt a „földijét” megformáló szerep.

Ti láttátok már az eredeti Dracula filmet?

A pécsi Dracula – sztorit ismertétek? ????

#spooktober #LugosiBéla141 #Dracula #DrakulaGróf #VladTepes #ValdDracul #Draculaszülőháza #Segesvár #műemlékvadász #Pécs #Erdély

*FOTÓK+Videó: saját felvételek.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .